Het online gokken is nog verboden in Nederland. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. Het ziet er naar uit dat de wetgeving er eindelijk gaat komen. Op dit moment zijn er anderhalf miljoen Nederlanders die online gokken. Deze gokkers moeten via buitenlandse websites gokken, omdat het in Nederland nog niet mag.

De Nederlandse gokkers wachten de nieuwe gok wetgeving af. In de tussen tijd besteden zij ongeveer 500 miljoen euro in het buitenland. Ongeveer 50% van de gokkers gaan drie keer of minder online om te gokken.

Wetgeving online gokken

Holland Casino hoopt al jaren op het legaal worden van het online gokken. De Nederlandse politiek is hier ook al jaren mee bezig. Het lijkt er op de online gok wet er op korte termijn er eindelijk gaat komen. Voor de regering is dit prioriteit zodat er eindelijk toezicht gehouden kan worden op de gokindustrie in Nederland. Op dit moment zijn veel mensen verslaafd aan gokken en wordt er veel geld witgewassen via de buitenlandse gokwebsites. De regering kan hier meer grip op gaan krijgen als ze het zelf gaan regelen. Het probleem alleen is dat de wet steeds wordt uitgesteld. De bedoeling was om de wet al in 2017 doorgang te geven. Nu is dat al weer doorgeschoven naar 2018.

Nederlandse regels

In Nederland zullen bepaalde regels wel anders zijn. Dus de vraag is of er overgestapt gaat worden naar de Nederlandse online gok kanalen wanneer dat legaal is. In Nederland mag tegen die tijd niet gewed worden op sportonderdelen die makkelijk te beïnvloeden zijn. Hierbij kan je denken aan kaarten bij voetbal en service fouten bij tennis. Deze keuze is gemaakt om gok schandalen tegen te gaan. De overheid gaat ook nog eens 29% belasting heffen. Er zijn daardoor minder bedrijven die in de Nederlandse gok industrie willen stappen. Toch wil bijvoorbeeld het bedrijf Unibet graag de Nederlandse markt gaan bespelen.