De Eredivisie is inmiddels weer op de helft en dat betekent dat we al een balans kunnen opmaken. Wie zijn de beste ploegen en wie wordt de topscorer dit seizoen? Mensen die graag gokken op voetbalwedstrijden weten het bijna zeker, PSV heeft volgens hem de titel eigenlijk al veroverd dit seizoen. Voor ons is dat echter nog iets te vroeg, wij vinden dat Ajax nog voldoende kans heeft om het PSV lastig te maken in de tweede seizoenshelft, al moeten we outsiders zoals AZ en Zwolle natuurlijk ook niet onderschatten, die kunnen nog altijd voor een stunt zorgen in de eredivisie.

Stoomt PSV door in de tweede seizoenshelft?

PSV is niet alleen de winterkampioen in de Eredivisie, de ploeg speelt tot nu toe ook het meest aantrekkelijke voetbal. Met het aantrekken van nieuwkomers zoals Hirving Lozano weet PSV niet alleen leuk voetbal te spelen, bij de mindere goden wordt er ook eenvoudig gewonnen. Daardoor heeft PSV het meeste aantal punten weten te verzamelen in de eerste seizoenshelft. Op dit moment schatten de experts op het gebied van wedden op de eredivisie daarom in dat PSV eenvoudig kampioen zal worden, ondanks de kleine voorsprong op achtervolger Ajax.

voetbalgokken

Is Ajax stabiel genoeg om een inhaalslag te maken?

Dat Ajax genoeg kwaliteit heeft om dit seizoen kampioen te worden, daar is bijna iedereen het wel over eens. Er heerst echter instabiliteit binnen de club, zo is de trainer onlangs ontslagen. Waarschijnlijk wordt de trainer van FC Utrecht, Erik ten Hag, zijn opvolger. De fans vragen zich echter af of er ook niet versterkingen nodig zijn om de titel opnieuw te veroveren dit jaar. Ajax staat vijf punten achter op de koploper PSV en heeft daarom wel wat goed te maken. Vooral vanwege blessure gevallen kan het verstandig zijn om de selectie uit te breiden met ervaren spelers die er gelijk kunnen staan.

voetbalgokken

Moeten we ons nog zorgen maken over de outsiders?

Zoals we al even genoemd hebben, zijn er ook enkele outsiders waren nog steeds rekening mee moeten houden. Vooral AZ Alkmaar wordt ingeschat als een gevaarlijke outsider voor de titel. Pec Zwolle doet het ook erg goed door de vierde plaats op de ranglijst in te nemen. De ploeg staat zelfs boven huidig kampioen Feyenoord. Toch schatten de experts in dat Zwolle geen kans maakt om de titel te behalen, al is de kans wel groot dat de ploeg Europees voetbal haalt dit seizoen.