Bij kansspelen draait het natuurlijk altijd om geluk hebben. Echter zijn er wel een paar handige tips wat jouw speelstijl een stuk kan verbeteren. In dit artikel behandelen wij daarom de beste tips voor het spelen op gokkasten.

Kies de beste gokkast

Het is moeilijk te bepalen welke gokkasten het beste zijn. Wij kunnen wel stellen dat bijvoorbeeld de gokkasten die in de rookruimtes staat een stuk minder goed uitbetalen dan de andere gokkasten. Dit komt omdat de rokers vaak alleen daar spelen en nergens anders willen spelen. Er gaat ook een gerucht dat nieuwe speelautomaten beter uitbetalen dan de automaten die er langer staan. Een goede tip is observeren, kijk goed in het rond naar de gokkasten. Welke gokkasten betalen het meeste uit? Zodra jij ziet dat een gokkast vaak uitbetaald kies dan voor deze.

Kies alle winlijnen

Voorheen hadden de fruitautomaten slechts een win lijn. De bedoeling was om dan drie dezelfde symbolen te draaien op de win lijn om zo een prijs te winnen.

Tegenwoordig bestaan er veel meer win lijnen op de automaten. Er zijn automaten met 3, 9, 50 of zelfs 100 win lijnen. Onze tip is kies voor alle win lijnen, je kan namelijk zelf kiezen op hoeveel win lijnen jij wilt spelen. Waarom? Alle fruitautomaten hebben een zogenaamde “hit frequency”, oftewel hoe groot de kans is om iets te winnen bijvoorbeeld 1 op de 4 spins heeft een hit frequency van 25 procent.

De reden waarom jij voor alle lijnen moet kiezen is omdat alleen dan de volledige hit frequency werkt. Om bijvoorbeeld de 25 procent hit frequency te behalen dien jij alle lijnen te spelen, speel jij er minder dan zal de hit frequency ook flink afnemen.

Ga bij gokkasten dus altijd voor de volledige inzet om de grootste win kans te behouden.

Bepaal een budget voor jezelf

Dit is niet alleen belangrijk voor gokkasten maar eigenlijk voor al het gokken. Het is belangrijk dat je voor jezelf lijnen trekt, tot hier en niet verder. De grootste valkuil bij gokken is dat men door blijft gaan en uiteindelijk helemaal met lege handen staan. Kies er dus voor om voor jezelf een budget vast te stellen, zoveel geef ik uit en niet meer. Een goede zelfdiscipline is echt nodig bij het gokken.

Maximale inzet

Om nog even terug te komen op de maximale inzet, kies hier altijd voor mits jij het kan betalen. De meeste automaten hebben hier een knop voor genaamd max bet. Dit zijn uiteraard dure spins maar zoals eerder beschreven heb je dan ook de maximale win kans. Als jij dit doet bepaal dan een budget voor jezelf. Zo kan jij een aantal maximale inzet beurten spelen zonder dat jij teveel geld verliest.

Speel niet snel

Het heeft geen zin om als een gek snel achter elkaar te spelen. Hierdoor vliegt je geld er ook door heen. Doe het daarom rustig aan en kies er af en toe voor om op je gemak een drankje te drinken. Tevens kan je dan ook snel gefrustreerd raken.