De redactie van Gokindustrie.nl heeft onderzoek gedaan naar het wereldwijde gokken en keken naar welke gokspellen het meest gespeeld werden. De uitkomst zal de ervaren gokker uiteraard niet verbazen.

  1. Poker

Het wereldberoemde kaartspel kent vele varianten, maar staat met stipt op nummer een. Elke persoon die wel eens een gokje heeft willen wagen heeft wel eens meegedaan aan een potje poker. Poker staat bekend om de grote toernooien waar veel geld in omgaat. De prijzen lopen soms ver tot in de miljoenen. Sommige wereldberoemde spelers maken van poker zelfs hun baan en hoeven maar kort te werken. Dit spel is vooral in de Verenigde Staten zeer bekend.

  1. Roulette

Roulette is ook een spel waarbij het zeer makkelijk is om deel aan te nemen. Het spel is aantrekkelijk dankzij de simpele constructie. Het inzetten op een getal, kleur of rij geeft de gokker een gevoel van controle en vrijheid in het spel. Het gevaar in het spel ligt bij het feit dat veel spelers zich er in vergissen dat de bal iedere ronde op een willekeurige plek kan vallen. Een voorbeeld hiervan zijn de kleuren in het spel. Het balletje kan op rood en op zwart vallen, dit noemt men een 50/50 kans. Hierdoor denken veel spelers dat ze het spel kunnen voorspellen en denken dat het balletje na rood op zwart zal vallen. In de praktijk hoeft dit natuurlijk niet het geval te zijn en kan de bal vele malen achter elkaar op dezelfde kleur vallen.

  1. Gokken op sport

Iedereen heeft wel een favoriete sportploeg in welke sport dan ook. Wanneer je er zeker van bent dat jouw favoriete club, team of atleet een overwinning tegemoet gaat is het zeer verleidelijk om hier geld op in te zetten. Wereldwijd gaat er veel geld om deze dit type gokken, vaak ook simpelweg ‘wedden’ genoemd. Wedden op sport is vaak in het nieuws geweest in verband met matchfixing. Hierbij worden de uitslagen van wedstrijden gemanipuleerd.

  1. Gokkasten

De wel befaamde gokkasten zijn overal te vinden. Ze zijn een klassiek voorbeeld van het standaard meubilair in een donkere kroeg en snackbar. Het is makkelijk om aan deel te nemen omdat de regels van de kasten vaak overeenkomen. Ze vormen de ideale uitweg voor een portemonnee vol kleingeld. Helaas vormt de gokkast voor sommigen het begin van een gokverslaving. Gokkasten zijn vooral ook in Nederland zeer populair.

  1. Blackjack

Blackjack is een spel waar vooral steeds meer professionele spelers zich op focussen. Het geliefde kaartspel is wereldwijd een waar fenomeen. In Nederland stijgt het de laatste jaren sterk in populariteit. Onder de gokspellen is dit spel voor een kleinere groep spelers weggelegd omdat het karakter van het spel wat minder speels is.