Met de vermeende eindejaarsknallers op komst is er inmiddels een heus debat ontstaan onder zelfs de voorheen fanatieke deelnemers. Er zijn verschillende argumenten voor zowel de voorstanders als tegenstanders. Voor beide valt uiteraard iets te zeggen, of is er een groep die tekort doet aan een handeling die voor sommigen een onderliggende betekenis heeft?

Veel mensen hebben het weleens gedaan, in goede hoop een oudejaarslot gekocht. In een bui van goede hoop voor het volgende jaar koopt u een heel of een half lot. Niet alleen maakt u kans op een waanzinnig bedrag. Mocht je die helaas niet winnen dan zijn er natuurlijk nog tal van kleinere prijzen in de vorm van vrij aantrekkelijke geldbedragen, reizen of wagens. Kortom, aan verleiding geen gebrek. U ziet tenslotte vrijwel dagelijks een uitreiking van een prijs aan een doorsnee gezin ergens in een doorsnee stad of dorp. De kans dat je  een prijs wint lijkt in gedachte zeer aannemelijk.

Aan de andere kant gebruiken de tegenstanders de cijfers. De kans om te winnen is in hun ogen te klein. Te klein zelfs dat deelname aan loterijen voor hen niet meer is weggelegd. “Bij een winkans van 0,000002% is voor mij de lol er vanaf”- aldus een voormalig loterij deelnemer.

Ter verdediging zeggen enkele liefhebbers dat het deelnemen aan de loterij juist interessanter wordt bij een een kleinere winkans. Daar doe je het volgens de liefhebbers voor. Je weet als deelnemer waar je aan begint wanneer je een lot koopt.  Je gaat voor die ene mogelijkheid waarbij jij de hoofdprijs wint. Rijk worden gaat niet vanzelf. Ook al lijkt de loterij voor sommigen een te kleine kans moet men er rekening mee houden dat het natuurlijk niet voor niets een kansspel is en blijft waarbij de inleg minimaal is en de uitbetaling maximaal is.

Wat u ook doet, een lot kopen of niet. Wij wensen u namens Gokindustrie.nl een gelukkig 2017!